Geopend in september 2021

Donderdagochtend 23 september was Denise, onze penningmeester, op bezoek bij onze nieuwste aanwinst, Zadenbieb Tiel. Zij sprak met Renate, enthousiast mede oprichtster van de Zadenbieb in Tiel.

Het allereerste zaadje werd jaren geleden, in september 2019, geplant met een idee voor het aanplanten van een vlindertuin, pal naast de bibliotheek van Tiel.

Een mooie samenwerking ontstond, waarbij ook de hulp van kinderen werd ingeschakeld. Bijvoorbeeld voor het ontwerpen van een zadenbieb tribune werd de kinderraad ingeschakeld. Maquettes werden gemaakt van o.a. luciferdoosjes. Het ronde rijdende ontwerp met tientallen laatjes, van Dean is uiteindelijk door samenwerking met bijvoorbeeld Zinder, de decormakers & timmerman Gert-Jan, door vele handen gemaakt.

Edwin Barendrecht ontwierp de vlindertuin, welke in het najaar van 2020 werd aangeplant.

4 september jongstleden werden de vlindertuin & de zadenbieb officieel geopend, door dansende vlinderkinderen rondom de zadenbieb tribune en het loslaten van allerlei soorten vlinders in de tuin.

Inmiddels zijn er vrijwilligers actief, voor de Zadenbieb oogstgroep & de beheergroep in de bieb voor het bijhouden/bijvullen van de zadenbieb tribune.

De gevulde lades hebben unieke handvatten, welke ontworpen zijn door keramiste Gera, tevens oprichtster van de vlindertuin.

In de tribune bevind zich een kiepbak, welke bedoeld is voort mensen die zaden doneren/terugbrengen.

De verbindende factor tussen de vlindertuin en de zadenbieb, blijft gevoed door het geven van lezingen in de bieb gecombineerd met een rondleiding in de tuin

Een initiatief waar je helemaal blij van wordt. Zoveel hartverwarmend, positief nieuws over verbinding van mens & natuur.

Weer een zaadje geplant..

In de locale krant, de Gelderlander, maakten ze dit bericht over de opening van het initiatief.

Denise van der Linden,

Penningmeester

Contactpersoon voor de provincies Gelderland & Utrecht

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *