Zadenbibliotheken in Alkmaar in het zonnetje

/
In Almaar zijn dit jaar 2 uitleenlocaties gestart. Een in de bibliotheek van Alkmaar. De medewerkers van de bibliotheek hebben het inititiatief omarmt en zorgen samen met vrijwilliger Hans Schut dat de zadentribune mooi gevuld blijft. Tegelijk vestigde zich dit jaar ook een 2e locatie waar zaden geleend kunnen worden en wel in het plantenasiel.

De zadenbibliotheek: het is gratis en ze vertrouwen je voor 100 proicent

In vijf jaar tijd is het aantal zadenbibliotheken in Nederland gegroeid naar 80. Je ‘leent’ er zaad. En ja, je brengt ook zaad terug.
Zeven van jonge compost

Waarom gebruik je zaaigrond?

/
Zaaigrond is nodig bij het voorzaaien van zaden die een lang groeiseizoen hebben zoals pompoen en prei. Voor dit voorzaaien heb je zaaigrond nodig. Lekkere losse en luchtige grond die genoeg zuurstof en water bevat en die je makkelijk zelf kunt maken.
zadenkast woerden

Zadenbibliotheek Woerden in het zonnetje

/
In samenwerking met de Duurzaamheidswinkel is er sinds febr. 2023 ook in Woerden een zadenbibliotheek. De zadenbieb wordt gerund door een groepje vrijwilligers die zich sterk maken voor duurzaamheid en gratis zaden voor iedereen.
overzicht boek

Zadenbibliotheek Nijmegen in het zonnetje

/
In de wijk Hatert in Nijmegen is er sinds nov 2022 ook een zadenbibliotheek. Het bijzondere van dit initatief is dat ze er een boek met basisinformatie bij hebben liggen over de zaden die daar te leen zijn.

Suzanne de Feijter stelt zich voor als algemeen bestuurslid

/
Algemeen bestuurslid Suzanne de Feijter stelt zich voor.