Zeven van jonge compost

Test jouw zadenkennis

/
Van welk plantje zijn deze zaden? Test nu jouw zadenkennis…

We willen het bestuur uitbreiden. Iets voor jou?

/
De zadenbieb groeit als kool. Daarom zoeken we een nieuw bestuurslid.

Weeuwenteelt

Weeuwenteelt is een oude gewoonte om sommige groenten in het najaar nog een keer te zaaien. Het idee erachter is dat je zo al vroeg in het voorjaar kunt oogsten.

zaden schonen van de boshyacinth en andere soorten

In de zadenbieb ontvangen we graag goed geschoonde zaden. Als de zaaddozen goed droog zijn rollen ze makkelijk uit hun 'huisje'. Flink schudden, opvangen en de laatste vliesjes, voorzichtig, eruit blazen. Dan in een zakje met naam en oogstjaar erop.

Zadenbibliotheken in Alkmaar in het zonnetje

/
In Almaar zijn dit jaar 2 uitleenlocaties gestart. Een in de bibliotheek van Alkmaar. De medewerkers van de bibliotheek hebben het inititiatief omarmt en zorgen samen met vrijwilliger Hans Schut dat de zadentribune mooi gevuld blijft. Tegelijk vestigde zich dit jaar ook een 2e locatie waar zaden geleend kunnen worden en wel in het plantenasiel.

De zadenbibliotheek: het is gratis en ze vertrouwen je voor 100 proicent

In vijf jaar tijd is het aantal zadenbibliotheken in Nederland gegroeid naar 80. Je ‘leent’ er zaad. En ja, je brengt ook zaad terug.
Zeven van jonge compost

Waarom gebruik je zaaigrond?

/
Zaaigrond is nodig bij het voorzaaien van zaden die een lang groeiseizoen hebben zoals pompoen en prei. Voor dit voorzaaien heb je zaaigrond nodig. Lekkere losse en luchtige grond die genoeg zuurstof en water bevat en die je makkelijk zelf kunt maken.