Zadenbibliotheek Leeuwarden in het zonnetje

/
In 2018 komt in Leeuwarden de zadenbibliotheek bij een bibliotheek in. De bibliotheek zit in de prachtige, voormalige gevangenis ‘De blokhuispoort’. Dit gebouw is op zich al een bezoekje waard als je een keer in Leeuwarden bent. Maar ook zeker de goed voorziene zadenbibliotheek op de begane grond.
Bloemrijkgras zaden

De fenologische kalender

In de fenologische kalender begint de lente niet altijd op 21 maart, maar hangt af van het weer en andere omstandigheden. Dit jaar (2022) start de lente, door de grote hoeveelheid zon in maart, vroeger als vorig jaar.

Zadenbibliotheek Middelburg in het zonnetje

/
Zadenbibliotheek Middelburg begint in Maart 2022 met het uitlenen van zaden. Vrijwilliger Wobby Langelaar beschrijft hier wat de aanleiding was om te starten met de zadenbieb. Verder kun je lezen hoe ze te werk is gegaan om de start mogelijk te maken.

Er staat F1 op het zadenzakje en nu?

/
Als je tuiniert met zaadvaste rassen betekent het dat je: zelf je eigen zaden kunt oogsten, met 1 zakje dat je koopt weer jaren vooruit kunt, meer keuze hebt in soorten, je zaden kunt delen met anderen, zoals de zadenbibliotheek.

Zadenbibliotheek Hanse hof in Beilen in het zonnetje

/
Zorgboerderij Hanse hof heeft sinds 2021 ook een zadenbieb waar je gratis zaden kunt lenen. Ze bieden dagbesteding en je kunt er natuurlijk genieten van andere leuke dingen er te zien en te koop zijn.

De eerste prei zaai je vroeg

/
Prei heeft een lange groeitijd en kun je het hele jaar door zaaien. Daarom zijn er ook verschillende soorten: zomer-, herfst en winterprei. Het is een goede combinatie met.......

In Tiel werken Vlindertuin en zadenbieb samen

/
Zadenbieb Culemborg - Tiel werkt samen met Vlindertuin in Tiel.

We zoeken een nieuw bestuurslid

/
De zadenbieb groeit als kool. Daarom zoeken we een nieuw bestuurslid.