Als nieuw bestuurslid wil ik mij hierbij graag voorstellen. Ik ben Suzanne de Feijter, 51 jaar en woon in Zeeland.

Tuinieren is altijd al mijn hobby geweest. Eerst op de oude manier met harken en schoffelen, maar nu met mulchen (minder onkruid te trekken!).

Een aantal jaren geleden ben ik met permacultuur in aanraking gekomen en hier ben ik steeds meer over gaan lezen. Over: hoe belangrijk het evenwicht in je tuin is, geen pesticiden in je tuin gebruiken, zelf planten kweken en stekken en deze ruilen met anderen.

Omdat ik binnenkort een wat groter tuin krijg, ben ik al een tijdje bezig om zaden te verzamelen. Het komt dus goed uit dat ik in contact ben gekomen met de nieuwe zadenbibliotheek in Middelburg (geopend 2022). Wat een mooi initiatief om ook in Zeeland een zadenbibliotheek te beginnen.

Daarna zag ik in de nieuwsbrief van Zadenbibliotheek Nederland de oproep voor een nieuw bestuurslid. Omdat ik: meer groen in tuinen, pesticiden vrij tuinieren, biodiversiteit en eerlijke zaden, belangrijk vind, heb ik mij aangemeld als bestuurslid. Hier wil ik graag een bijdrage aan leveren! Het idee dat we zo in heel Nederland zaden kunnen uitlenen is een heel mooi idee.

Daarnaast wil ik straks graag een moestuin gaan creëren, dus ik kan wat zaadjes gaan planten en heb hierin nog veel te leren.

2 antwoorden
  • suzanne de Feijter
   suzanne de Feijter zegt:

   Hoi Nelleke,

   Leuk om via deze weg wat van jou te horen!
   Mocht je nog een zadenbibliotheek(je) aan huis overwegen laat het dan zeker weten.

   Groetjes Suzanne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *