Bijvoet, wetenschappelijk bekend als Artemisia vulgaris, is een kruidachtige plant die behoort tot de composietenfamilie. Het is inheems in Europa, Azië en Noord-Amerika en gedijt goed in diverse habitats, waaronder graslanden, wegbermen en verstoorde terreinen. Bijvoet staat bekend om zijn geveerde bladeren die een zilverachtige onderkant hebben, en het produceert pluimvormige bloemhoofdjes met kleine, onopvallende bloemen. De bloemen zijn bruinachtig geel.

Bijvoet komt in België en Nederland algemeen voor, bijvoorbeeld op braakliggend terrein en langs wegen. De plant prefereert een zandhoudende grond. De stengel is 60–120 cm lang en heeft vaak een roodachtige kleur.

Zaaien kan plaatsvinden tussen maart en juli. Zorg ervoor dat de zaden snel ontkiemen door een gelijkmatige vochtigheid te behouden (niet te nat), bij een temperatuur van ongeveer 20°C. Bedek het zaad slechts lichtjes en oefen een zachte druk uit. Na het ontkiemen is het raadzaam om de planten bloot te stellen aan licht en koelere omstandigheden.

Bron: wikipedia

Zaaien03 – 07
Bloeit07-09
Oogsten
Hoogte0.60 – 1.20
Kleurgeel bruin
Bodemdroog tot vochtig
Plaatslichte schaduw tot volle zon
Typetweejarig / vast