Het geslacht Salvia bevat een zeer grote hoeveelheid planten, slechts een klein deel daarvan is eenjarig (of als eenjarige te telen).
Salvia coccinea is een favoriet, omdat ze zo lang en rijk bloeit, en elke plek in de tuin, in pot of bak opfleurt (mits je rekening houdt met haar wensen voor een zonnige plek in niet te natte grond).
Zaai Salvia coccinea in maart of april voor (maar mei kan ook nog hoor, dan bloeit ze alleen wel wat later). Gebruik potgrond die je met 1/4e tot 1/5e deel brekerzand en/of wat perliet of vermiculiet luchtiger maakt. Zaai niet te nat en zaai zeker niet te diep (dek de zaden af met slechts een dun laagje zand of vermiculiet, liever niet met grond, want grond is te donker, ademt niet en blijft lang nat). Bij kamertemperatuur kiemen de zaden binnen 1 tot 2 weken.

Plant de zaailingen uit vanaf half mei, ze kan geen vorst verdragen. En geef ze dus een zonnig en beschut plekje in niet te natte en rijke grond. Om die reden ook zeer geschikt voor in pot of een verhoogde bak. Dan bloeien de planten vaak vanaf half juli tot de eerste nachtvorst in de herfst. Verwijder wel regelmatig de uitgebloeide bloeiaren, om de plant netjes te houden en de bloei te verlengen. De bloemen lokken veel bestuivers. De planten worden in bloei ongeveer 45 tot 50 centimeter hoog.

Salvia coccinea coral nymph, is een varieteit waarvan hier het zaad en de foto’s zijn opgenomen. Wat behandeling betreft hetzelfde als de Salvia coccinea.

Bron: www.mooiemoestuin.nl/Wikipedia

Zaaienbinnen 02-04 buiten planten nadat vorstdreiging weg is
Bloeit07-11
Oogsten09-12
Hoogte0,4-0,6
Kleurroze
Bodemniet te nat
Plaatszon/halfschaduw
Typeeenjarig